Winemakers Diner Pedro Parra @Convento

Tickets

Registraties zijn gesloten

Winemakers Diner Pedro Parra @Convento

Señor Terroir


Pedro Parra, alias "Señor Terroir", is een wijnconsulent die al meer dan 15 jaar wijnhuizen over de hele wereld adviseert. Van Chili, Argentinië, de VS over Italië tot Canada, Frankrijk en Armenië specialiseert hij zich de terroir benadering van het wijnmaken, een onderwerp waarmee hij promoveert aan het Institut National Agronomique de Paris

Pas na 15 jaar vindt hij het tijd om voor zichzelf te beginnen en zijn eigen wijnen te gaan maken. Het maken van pure terroirwijnen maken op granietbodems en dit kunnen delen met zijn familie, dat is zijn droom. En dus is de meest geschikte locatie snel gevonden: in Itata in de Bio Bio Valley, de plek waar hij opgroeide. 

Daar maakt hij verfijnde terroirgedreven wijnen van oude wijnstokken op granietbodem. Dit heeft hem de titel opgeleverd van voorloper van het "Nieuwe Chili", een stroming die opkomt voor Chileense wijnen met een eigen karakter. 

Op woensdag 22 mei hebben we de eer om samen met hem zijn eigen wijnen alsook wijnen van andere producenten waar hij als consultant een duidelijke signatuur aan gegeven heeft. 

Een 5-gangen menu zal geserveerd worden aan 2 grote tafels waar Pedro zelf zal aanschuiven en u op een informele manier meeneemt op een rijkgevulde wijnreis.

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
woensdag 22 mei 2024
19:00 23:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Convento

Mechelsestraat 85-87
3000 Leuven
België
info@convento.be

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Convento

info@convento.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.